Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Október 30. 17:20, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

120 ember dolgozik a közterületeken a viharkárok felszámolásán

120 ember dolgozik a közterületeken a viharkárok felszámolásán

A vasárnapi vihar a Városgondnokságnak is bőven adott munkát. Az orkán erejű szélben a Katasztrófavédelem munkájában segítettek a Városgondnokság szakemberei a kidőlt fák, letört ágak összevágásában.

Összesen 37 szakembert és 6 csoportvezetőt hívtak be vasárnap délután dolgozni, akik kézi erővel, motoros fűrészekkel és kosaras autóval dolgoztak városszerte.

Székesfehérvár szinte minden területén tört le ágakat és csavart ki tövestül fákat a vihar. A Pozsonyi úton egy nagy fa dőlt egy házra, a Szedreskerti lakónegyedben több fenyőfa dőlt ki, a Holland fasoron, a Budai úton, a Köfém lakótelepen, Palotavárosban is több helyen tövestül fordultak ki a földből örökzöldek – sorolja a káreseteket Homoki László a Városgondnokság kertésze. „Sokat számított, hogy lehullott már a lombos fák leveleinek nagy része és nem volt védelme az örökzöldeknek, ráadásul a múlt héten lehullott jelentős mennyiségű csapadék feláztatta a talajt és ezért szinte teljes gyökérzettel együtt fordította ki a hatalmas fákat a szél.”

Vasárnap este kilencig dolgozott a Városgondnokság parkfenntartási csoportja és hétfőn reggel hat órakor kezdődött újra a munka több mint nyolcvan munkatárssal.

  • A fák egy részét a Városgondnokság telephelyén gyűjtik, amiből felfűrészelés után szociális tűzifa lesz Székesfehérváron, a kisebb ágakat pedig leadják Csalán, ahol komposztálják.

A munka jövő hétig biztosan eltart, hogy körbeérjen az öt csoport a város teljes területén. Érkezik hamarosan egy lista a Katasztrófavédelemtől is a közterületen kivágott és kidőlt fákról, amit szintén összeaprítunk és elszállítunk a közterületekről – mondta Homoki László. Türelmet kért a fehérváriaktól, mert a levelek összegyűjtése helyett minden munkatárs a viharkárok felszámolásán dolgozik, és csak ezt követően kezdik újra a lombgyűjtést a közterületeken!

Forrás: szekesfehervar.hu
Fotó: Bácskai Gergely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.