Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Augusztus 15. 18:29, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

EKF-pályázat - Ma még szavazhatunk!

EKF-pályázat - Ma még szavazhatunk!

Fehérvár Önkormányzata nyár elején tett közzé felhívást, a fehérváriak véleményét kérve azzal kapcsolatban, hogy Székesfehérvár induljon-e az Európa Kulturális Fővárosa címért, melyet a nyertes város 2023-ban viselhet.

A javaslatokat és a szavazatokat augusztus 15-ig várják mind elektronikusan, mind nyomtatott formában.

Az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa viselheti. A kezdeményezés célja Európa kulturális sokszínűségének megőrzése és támogatása, valamint a nemzetközi figyelem és a megvalósuló fejlesztések révén a városok hosszú távú fejlődésének, nemzetközi arculatának erősítése.

A cím elnyerésére pályázó magyarországi városok közül az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy független, az Európai Unió intézményei által kijelölt szakértői testület közreműködésével választja ki azt a települést, amely 2023-ban jogosult lesz az Európa Kulturális Fővárosa kitüntető cím viselésére.

Székesfehérvár vezetése - a város több mint ezeréves történelme, tradíciói és kulturális öröksége egyedülálló értékeire, valamint átlagon felüli gazdasági erejére alapozva - fontolgatja, hogy elindul a rangos nemzetközi kitüntető cím elnyerésére vonatkozó pályázaton.

A székesfehérváriak véleményét is kikérték, bevonva az itt élőket a döntés meghozatalába. Nyár elején több felületen felhívást tett közzé Székesfehérvár Önkormányzata az EKF-pályázattal kapcsolatban, amelyben tájékoztatást adtak a feladatokról és a cím elnyeréséhez kapcsolódó lehetőségekről; arra kérték a lakosságot, hogy szavazzanak és tegyenek javaslatokat.

A különböző - nyomtatott és elektronikus – felületeken még egy hét áll a székesfehérváriak rendelkezésére, hogy ezt megtegyék. Így a pályázattal kapcsolatban megírt javaslataikat augusztus 15-ig akár személyesen, akár postai úton eljuttathatják a Polgármesteri Hivatalba. A pályázati indulással kapcsolatos támogató, vagy nem támogató szavazataikat pedig ugyanezen határidőig leadhatják a város honlapján (https://www.szekesfehervar.hu/ekfszavazas ), vagy a Polgármesteri Hivatal Városház tér 1. számú épületének portáján elhelyezett szavazólapokon.

Éljenek a lehetőséggel, és legyenek részesei Önök is a döntésnek!

Címkék: EKF, szavazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.