Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Október 16. 05:13, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Hétfőn Alba Regia Felsőoktatási Expo, kedden FMH állásbörze

Hétfőn Alba Regia Felsőoktatási Expo, kedden FMH állásbörze

Október 16-án, hétfőn az Alba Regia Felsőoktatási Expo, október 17-én, kedden pedig a Fejér Megyei Hírlap Állásbörze várja az érdeklődőket az Alba Regia Sportcsarnokban.

Az első napon a továbbtanulóknak kínál lehetőséget az expo, ahová szülőket és diákokat egyaránt várnak!

A két rendezvény az idén először kapcsolódik össze, hiszen vannak olyan cégek, amelyek a duális képzés kapcsán a diákokkal is kapcsolatban állnak, de állásajánlataik is vannak az érdeklődők számára. A Felsőoktatási Expo hétfőn 13 órától 18 óráig várja a továbbtanulókat, kedden pedig az Állásbörze 10 órától 18 óráig az álláskeresőket.

  • A helyben tanulásnak és a duális képzésnek is nagyon sok előnye van.

Az Alba Regia Felsőoktatási Expo-n a középiskolás diákok és szüleik a Székesfehérváron elérhető egyetemi képzésekről, azon belül is hangsúlyosan a duális képzés nyújtotta lehetőségekről kaphatnak tájékoztatást.

A következő tanévtől is tovább bővülnek a duális továbbtanulási lehetőségek Székesfehérváron: mintegy kétszáz új duális hallgatói hely lesz jövő év szeptemberétől és nemrégiben állapodott meg a város a Corvinus Egyetemmel, hogy a vendéglátás-turizmus duális képzés is elindul jövő szeptembertől Fehérváron. Az Óbudai Alba Regia Műszaki Karán pedig mintegy 120 duális hely lesz jövőre.

  • Mindhárom felsőoktatási intézmény tart nyílt napokat és hétről-hétre folyik a város középiskoláiban az a tájékoztató sorozat, amivel személyesen mutatják be a diákoknak a fehérvári felsőoktatási lehetőségeket.

A duális képzési forma lényege, hogy a hallgatók, miközben nappali tagozaton tanulnak, egyidejűleg gyakornokként dolgoznak a képzésben résztvevő és a tanulmányokhoz kapcsolódó gyakorlati oktatás nyújtó vállalatnál. A diákok ilyen módon naprakész szakmai gyakorlati ismereteket szereznek és megismerkedhetnek a szakterületüket érintő legújabb technológiákkal is. A duális képzésben foglalkoztatott hallgatók munkabért kapnak (az állami ösztöndíj rendszer juttatásai mellett), így már a tanulás mellett pénzt keresnek, önfenntartóvá válhatnak akár az egyetemi éveik alatt.

A szakkiállítást követő napon állásbörze várja az álláskeresőket. A börzét Székesfehérvár a Fejér Megyei Hírlappal közösen szervezi október 17-én, kedden. Az kiállításnak több éves hagyománya van már a városban, a rendezvény a kiállítók és az érdeklődők számára egyaránt vonzó. Az elmúlt évben majdnem harminc kiállító, vállalkozás, intézmény és munkaerő-közvetítő hozta el ajánlatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.