Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Július 19. 17:07, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Kezdődik a Horvát István lakótelep útjainak és járdáinak a felújítása

Kezdődik a Horvát István lakótelep útjainak és járdáinak a felújítása

A Horvát István lakótelep összes utcája megújul még az idei évben. Szerdán délelőtt adták át a munkaterületet a kivitelezőnek.

A beruházás a Városgondnokság út 2017-19 és a Saára Gyula-program keretében valósul meg. Az összes burkolat felújítása mellett bővítik a csapadékvíz elvezető rendszert is.

A munkálatokkal kapcsolatban Molnár Tamás önkormányzati képviselő elmondta, hogy az út- és járdafelületeket, valamint a szegélyek is megújulnak a lakótelepen, ami ezáltal új külsőt is nyer, hiszen az elmúlt 30-40 évben csak javítási munkák voltak. Kiemelte, hogy a beruházás 130 millió forintból valósul meg.

"A lakosság részéről több bejelentés érkezett, hogy nagyobb esőzésekkor a területen több helyen komoly mennyiségű víz áll meg, az elvezető csövek nem képesek befogadni a csapadékot. A felújítás megoldást ad a felmerült vízelvezetési problémákra is, hiszen vezetékek építésével dupla kapacitást érünk el.” – emelte ki Molnár Tamás képviselő, és hozzátette, hogy az építkezés a tervek szerint ősz végére befejeződik.

A lakókat a kivitelező fogja tájékoztatni az aktuális lezárásokról a lépcsőházakban kihelyezett plakátokon. Mindenkinek a türelmét kérik a munkálatok ideje alatt!

Lángi Judit, a Városgondokság munkatársa a beruházáshoz kapcsolódó számok tekintetében elmondta, hogy 2.423 m2 új járdaburkolatot és 6.880 m2 új útburkolatot építenek, a szegélyek pedig 3 ezer folyóméteres nagyságrendben újulnak meg (a Prohászka út, a Horvát István utca és a Széchenyi utca által határolt lakótelepi területen). A csapadékelvezetés tekintetében pedig 210 méterrel bővül a csatornahálózat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.