Hírek
2017. Augusztus 12. 08:34, szombat |
Helyi
Forrás: infofehervar.hu
Egy könnyű nyári étel
Isteni töltött padlizsán. Melegen ajánlom, de én akár hidegen is megeszem!
(fotók és recept: Pletser Ádám)
Hozzávalók:
2 nagyobb padlizsán
Töltelék:
2 paradicsom
2 sárgarépa
200g megfőtt barna rizs
350g főtt vörösbab (konzerv)
(Ízlés szerint indíthatjuk a tölteléket vöröshagymával is. Ez most kimaradt)
1 ek kókusz-/ repceolaj
Fűszerek: bazsalikom, római kömény, fokhagyma(granulátum), só és frissen őrölt bors
Tetejére pedig 2 nagy, érett paradicsomot szeleteltem.
A barna rizst 24 órára beáztattam. Érdemes 3x, de min. 2x váltani rajta a vizet. Majd sós vízben teljesen megfőztem és leszűrtem. (Nem fog tovább pépesedni a töltelék ragujában sem.)
A répákat megtisztítottam, kókuszolajon pároltam. Fűszereztem. Hozzáadtam a padlizsán kikapart húsát. (Ettől sűrű, krémes lesz a ragu.). Majd a konzerv bab és a paradicsomok, legvégül pedig a főtt rizs.
A padlizsánokat kettévágás és kikanalazás után megsóztam, majd töltés előtt konyhai papírtörlővel kitöröltem. (Netán kesernyés lenne a padlizsán, így ez is kivédhető.)
Megtöltöttem a 4 fél padlizsánt. Paradicsomot szeltem a tetejére, és előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütöttem.
A kimaradt töltelék is garantáltan el fog fogyni így húsmentesen is!
(Pletser Ádám - Best Body Nutrition Magyarország)
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 04. 14:07, hétfő | Helyi
K&H: indul a „pénztanárok” versenye
a TikTokon csapnak össze egymással a pedagógusok
2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi
NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa
2024. December 22. 08:55, vasárnap | Bulvár
Pápaszemes pingvin kelt ki a debreceni állatkertben
Különleges jövevény kelt ki a debreceni állakkertben: egy pápaszemes pingvin (Spheniscus demersus) fióka érkezése gazdagítja a park természetvédelmi törekvéseit - közölte az állatkert igazgatója az MTI-vel.