Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Július 09. 05:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Kerti tóba esett egy egyéves kisfiú Szolnokon - újra kellett éleszteni

Kerti tóba esett egy egyéves kisfiú Szolnokon - újra kellett éleszteni

Újraélesztettek a mentők egy egyéves kisfiút, akit egy kerti tóban, víz alá merülve találtak meg a szülei szombat délután Szolnokon - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Győrfi Pál közleményében azt írta: a szülők azonnal kihúzták a gyereket a vízből és a mentésirányító telefonos segítségével megkezdték az újraélesztését, amit a kiérkező mentők folytattak.

Az újraélesztés sikeres volt és a kisfiút spontán vérkeringéssel, légzéssel, stabil, javuló állapotban szállították kórházba.

A kommunikációs vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy kisgyermeket néhány percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni, hiszen akár egy kerti medencében, sekély vízben is eleshet, elmerülhet, vízbe fulladhat.

Hozzátette: a szülők ne bízzák a kisgyereket egy másik gyerek felügyeletére se, hiszen vészhelyzetben nem fog tudni segíteni rajta. Vízparton vagy medence közelében mindig szükség van felnőtt jelenlétére is - közölte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket