Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2017. Július 26. 07:07, szerda | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Mindkét ARAK atléta döntőbe került az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon

Mindkét ARAK atléta döntőbe került az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon

Kiválóan kezdődött a győri EYOF első versenynapja az ARAK atlétái számára. Takács Boglárka 100 méteres síkfutásban, míg Endrész Klaudia távolugrásban jutott döntőbe.

Takács Boglárka legtöbb indulót felvonultató 100 méteres síkfutás, negyedik előfutamában a kettes pályáján térdelt rajtgépbe. Magabiztos futással, 12.05 másodperccel, a második helyen jutott a középdöntőbe. Takács itt sem bízott semmit a véletlenre. 11.81-es, 19 százados egyéni csúccsal, a futamából másodikként jutott a keddi fináléba. Ideje az összesítésben a harmadik legjobb eredmény, így nem csak önbizalommal telve, hanem érmes reményekkel is futhat Varga Tamás tanítványa a döntőben.

Hasonlóan jól kezdett a távolugrás selejtezőjében Endrész Klaudia is. Az 5.85 méteres selejtezőszinttől elsőre 3, második ugrásra 1 centiméterrel maradt el, de harmadikra 5 centiméterrel túlteljesítette, és ezzel megnyerte a selejtezőcsoportját.

A másik csoportban három versenyző ugrott nagyobbat, Endrész a negyedik helyen került a döntőbe, ahol öten is 10 centiméteren belüli eredménnyel kerültek, így nagyon kiélezett küzdelemre számíthatunk az érmekért folyó küzdelemben.

Mindkét ARAK akadémista szerepel a 4x100 méteres váltóban is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:46, péntek | Életmód

Jelentősen nőtt hazánkban az új elektromos autók forgalomba helyezéseinek száma

Az újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos személygépkocsik száma több mint másfélszeresére nőtt Magyarországon idén január-augusztusban a megelőző év azonos időszakához képest

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:43, péntek | Életmód

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel

Nyugodt, őszies idő várható a hétvégén, sok napsütéssel, 21-26 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklettel és olykor megélénkülő széllel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.